Foodinspiration heeft een prachtig artikel over ons geschreven ter voorbereiding op onze opening! Benieuwd naar het verhaal achter Mearkas en wat je van ons kunt verwachten? Lees het volledige artikel via de volgende link.
“Van pop-up tent naar jaarrond restaurant”
Steijn en Meinderts worden samen eigenaar van het restaurant. Steijn zijn rol zal op de achtergrond zijn, Meinderts wordt als chef-kok het gezicht van de zaak. De twee kennen elkaar al sinds hun tijd aan de Middelbare Hotelschool in Leeuwarden. Steijn startte daarna een succesvol cateringbedrijf. Meinderts deed jarenlange ervaring op in sterrenrestaurants als Landgoed Lauswolt en De Librije, maar had als droom om ooit een eigen restaurant in het buitengebied te openen. De oud-klasgenoten troffen elkaar na jaren weer en toen vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Steijn had de perfecte locatie én deelde die droom van een eigen restaurant met Meinderts. Aanvankelijk bestond hun plan uit een pop-uprestaurant in een tent met wat barbecues eromheen. Maar dit idee werd nooit ten uitvoer gebracht. Ze wijzigden het plan en gingen voor een vast restaurant in een glazen kas, waar ze het jaarrond gasten konden ontvangen. “
