
RESErVeER JE TAFEL
Na je online reservering ontvang je direct een bevestiging per e mail. Niets ontvangen? Mail ons op beleef@mearkas.nl.
Staat je gewenste datum vol? Meld je aan voor de wachtlijst. We laten het weten zodra er een tafel vrijkomt.

MEARKAS MENU
Met passie en bezieling zorgt chefkok Kees Meinderts samen met zijn team voor een gastronomische ervaring op niveau. Hoogwaardige gerechten in een warme en toegankelijke omgeving zorgen voor een culinaire beleving voor iedereen.
Chefkok Kees werkt het liefst met lokale en verse producten. Het Mearkas menu varieert met de seizoenen. De producten en ingrediënten die op dat moment in het seizoen zijn, worden verwerkt in een heerlijk vier, vijf of zes gangendiner. Het Mearkas menu kan ook geheel plantaardig worden bereid.
Prijzen
4-gangendiner 69,50 euro
5-gangendiner 78 euro
6-gangendiner 87,50 euro
Bijpassende wijnen 8 euro per glas & halve glazen 4,5 euro
Champagne 12,50 euro


Cadeaubon van MEARKAS
Wil je iemand verrassen met iets écht speciaals? Met een cadeaubon van Mearkas geef je niet zomaar een cadeau, maar een moment om van te genieten. Een sfeervol diner, een gezellig samenzijn of een compleet arrangement, de invulling bepaal je helemaal zelf.
De bon kan worden voorzien van een bedrag naar keuze of van een specifiek arrangement uit ons restaurant.Na betaling kan de cadeaubon worden opgehaald bij Mearkas, of eenvoudig per post worden toegestuurd. Bestellen is heel eenvoudig: stuur ons een e-mail met het gewenste cadeau, en wij regelen de rest.


ONZE LEVERANCIERS
Wij werken samen met verschillende leveranciers, allemaal met hetzelfde doel: de wereld een beetje beter maken.
Bij Van Huisstede begon de samenwerking toen Wichard hier eens kwam eten en Kees uitnodigde om langs te komen in de slagerij in Dronrijp. Dat bezoek maakte grote indruk. Ze werken met lokaal vlees en weten daarin steeds de juiste kwaliteit te vinden. Daarnaast denken ze kritisch mee en ondersteunen waar het kan. Enkele mooie voorbeelden zijn hun lamsvlees uit de kop van Friesland en het Frisian Angus rund dat graast tussen Grou en Akkrum.
Ook Voedselbos De Iest is een bijzondere leverancier. In dit voedselbos groeien groenten, fruit en kruiden zonder de bodem te verstoren. Ze telen op een natuurlijke en regeneratieve manier die de biodiversiteit versterkt. Met hun zelfplukabonnementen brengen ze mensen weer in contact met de herkomst van hun eten. Een samenwerking waar we trots op zijn. Arno, door ons ook wel onze huisbioloog genoemd, deelt bovendien zijn enorme kennis met ons en adviseert over onze eigen moestuin.
Iel en Mear is een leverancier waar Kees al bijna twintig jaar mee samenwerkt. Ale en Marjan de Jager vormen samen het hart van dit ambachtelijke bedrijf. Ale is visser en vaart met zijn vissersvlet de fuiken af in de Friese wateren. De vangst wordt met zorg en vakmanschap bereid, zodat wij en onze gasten kunnen genieten van eerlijke en smaakvolle vis.




ONZE LEVERANCIERS
Ook Veltman is een vaste waarde geworden. Met eigenaar Luuk en zijn collega Dirk werken we inmiddels al geruime tijd samen. Veltman blinkt uit in de kwaliteit en versheid van de vis, en we hebben regelmatig contact over welke soorten op dat moment het beste zijn om mee te werken. Zo koken we altijd met de seizoenen mee. Het mooie daarvan is dat de wisselende vangst ons dwingt om regelmatig het menu aan te passen, wat onze creativiteit telkens weer prikkelt.
Een mooi voorbeeld op een ander vlak is Merk Water. Hun watertaps leveren gekoeld, gefilterd of bruisend water, rechtstreeks uit de kraan. Zo besparen we op opslag en transport en verkleinen we onze impact op het milieu. Een kleine verandering met grote betekenis.
En dan is er nog Telmont, een champagnehuis dat duurzaamheid als kern van zijn identiteit ziet. Hun ambitie is om alle wijngaarden volledig biologisch te maken en de impact van de productie zoveel mogelijk te beperken. Ze gebruiken flessen van grotendeels gerecycled glas, hebben geschenkverpakkingen afgeschaft, werken uitsluitend met hernieuwbare energie en vervoeren hun champagne nooit per vliegtuig. Telmont wil in 2030 klimaatpositief zijn en in 2050 volledig natuurpositief. Een prachtig streven, maar bovenal vinden wij het gewoon een heerlijke champagne.
Samen met deze en andere leveranciers bouwen we stap voor stap aan een duurzamere toekomst, met respect voor mens, dier en natuur.


Als je naar huis gaat, heb je zelf ook verhalen te vertellen. Over tongstrelende gerechten. Over je ervaringen in en rond de kas. Over het unieke van de omgeving. Over de avonturen die je hebt beleefd.
openingstijden
Wij zijn geopend voor diner van woensdag tot en met zaterdag. Bekijk de beschikbare aankomsttijden in onze reserveringstool.
Adres
Mearkas
Schuilenburgerweg 5 of Skûlenboargerwei 5
Eastermar, Friesland 9261 XA
Tel.: 0512-55 14 00
E-mail: beleef@mearkas.nl

Waar je smaak beleeft.